Vilja Toomast asus tööle suurhaiglas (3)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Toomast asus tööle Põhja-Eesti regionaalhaiglas.
Vilja Toomast asus tööle Põhja-Eesti regionaalhaiglas. Foto: Facebook

Pikalt poliitikas tegutsenud Vilja Toomast asus tööle Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) palliatiivravi keskuse psühholoogina.

«Mul on hea meel olla tagasi siin majas, kust lahkusin 1988. aastal uutele väljakutsetele,» kirjutas Toomast esmaspäeval sotsiaalmeedias. «Täna on mu esimene tööpäev tagasi südamelähedasel erialal, Eesti tipphaigla palliatiivravi keskuse psühholoogina.»

Oma elulooraamatus kirjutas Vilja Toomast, et on lõpetanud  Tartu Ülikooli psühholoogiaosakonna diplomeeritud psühholoogina ja ta suunati tööle Tallinna, Toomas Sullingu juhitud südamekeskusesse nooremteaduriks.

Tema ülesanne oli uurida infarktihaigete meeste ravi psühholoogilisi aspekte.

Toomast oli asendusliikmena riigikogu liige kuni Reformierakonna juhitud valitsuse lagunemiseni.

Ta kuulub alates 14. juunist 2013 Eesti Reformierakonda, kuid oli aastail 1997–2012 Eesti Keskerakonna liige, valitud X Riigikogu ja XI Riigikogu koosseisu, oli 2007–2009 Keskerakonna fraktsiooni esimees. XI riigikogu valimistel sai ta üle Eesti suuruselt kuuenda häältesaagi: 8531 häält Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa valimisringkonnas. Keskerakonnas sai temast rohkem hääli ainult Edgar Savisaar.

Aastatel 1988–1990 töötas ta konsultatsioonifirmas Mainor psühholoogina. Ta on olnud nii Põhja-Tallinna kui ka Nõmme linnaosavanem.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles