Ohvrile võib õigusabi saamine keerukas olla

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähisuhtevägivalla ja prostitutsiooni ohvrid Eestis
Lähisuhtevägivalla ja prostitutsiooni ohvrid Eestis Foto: graafika: Alari Paluots

Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski saatis justiitsminister Urmas Reinsalule kirja, milles avaldas soovi, et edaspidi saaksid kõik vägivalla alla kannatanud naised riigilt tasuta õigusabi, sõltumata nende enda rahalistest võimalustest.

«Kohtusin hiljuti Pärnu naiste tugikeskuse töötajatega, kes juhtisid mu tähelepanu asjaolule, et riigi õigusabi on vägivalla ohvritel kohati keeruline saada,» kirjutas minister Ossinovski minister Reinsalule.

Ossinovski oli Pärnu tugikeskuses saanud teada, et tasuta õigusabi saamine sõltub kannatanu majanduslikust olukorrast – sissetulekust, varast, lisaks ka pereliikmete sissetulekust ja varast. «See paneb ohvri keerulisse olukorda, kui majandusliku seisundi hindamisel võetakse arvesse ka näiteks ühisvara, mida konfliktiolukorras ei ole tõenäoliselt võimalik müüa,» kirjutas Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles