66 miljoni mees Roosikrantsi tänavalt

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaat Jaanus Ikla.
Advokaat Jaanus Ikla. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti suurima leppetrahvi – 66 miljonit eurot – aitas oma kliendile Eesti Energiale tuua vandeadvokaat Jaanus Ikla (45), kes aitas Eesti Energia meeskonnal veenda hiigelfirmat General Electricut maksma hüvitist Auvere elektrijaama hilinemise eest. Kes tahab advokaadibüroo Ellex Raidla nõunikuna töötava mehe kaasabil Eesti Energia meeskonna saavutatud tulemust korrata, peaks kogu karjääri jooksul iga tööpäeva lõpuks oma tööandjale ulatama ligi 6700 eurot. Eesti Energia mullusest kasumist moodustas Ikla saavutus rohkem kui kolmandiku.

Millal leppetrahvide lugu teie jaoks alguse sai?

Lepingu järgi oli jaama valmimise tähtaeg 2015. aasta novembris, kuid augustis-septembris oli selge, et ta selleks ajaks valmis ei saa. Peamine probleem seisnes tolmuheitmetes ja vajalikus lisafiltris, mis hoiaks heitmeid lubatud piirides ka jaama täisvõimsusega töötades. Kuid 2015. aasta augustis ei teadnud veel ka Eesti Energia probleemi kogu olemust. Teati vaid, et ollakse graafikust maas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles