Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

President seitsmeks aastaks (6)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Võidukalt esimesest voorust väljunud Allar Jõks ja Siim Kallas kaotasid teises voorus võimaluse presidendiks saada 60 valimiskogu liikme otsuse tõttu mitte kumbagi neist eelistada.
Võidukalt esimesest voorust väljunud Allar Jõks ja Siim Kallas kaotasid teises voorus võimaluse presidendiks saada 60 valimiskogu liikme otsuse tõttu mitte kumbagi neist eelistada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Läinud aasta kirglise mitmevoorulise presidendivalimise ja uue valitsuse sünni järel on Keskerakonna, sotsiaaldemokraatide ja IRLi töörühm jõudnud selleni, et tulevikus valib presidenti ainult valimiskogu ning korraga seitsmeks aastaks.

Postimehe käsutuses on justiitsminister Urmas Reinsalu 23. veebruaril valitsuskoalitsiooni töörühmale saadetud põhiseaduse muutmise seaduse eelnõu presidendi valimise korra muutmiseks.

Eelnõu ütleb, et president tuleks valida senise viie aasta asemel seitsmeks aastaks (korraks oli juttu isegi üheksa-aastasest valitsemisperioodist) ning kohe seejärel ei saaks ta uuesti presidendiks kandideerida.

Tagasi üles