Advokaat viis ekskomissari süüasja riigikohtusse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Ojasoo
Ilmar Ojasoo Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Advokaat vaidlustas Ida prefektuuri Rakvere politseiosakonna kriminaaltalituse endise vanemkomissari Ilmar Ojasoo süüdimõistmise ametialases võltsimises ja omastamises riigikohtus.

Vandeadvokaadi vanemabi Rein Laid taotleb riigikohtult Ojasoo (52) süüdimõistmise tühistamist ning riigikohus arutab Ojasoo kriminaalasja 27. aprillil, vahendas ERR Uudised.

Detsembri lõpus tühistas Tartu ringkonnakohus varasema kohtuotsuse, millega Ojasoo oli võltsimises ja omastamises õigeks mõistetud ning mõistis ta uue otsusega nendes kuritegudes süüdi. Kohus määras Ojasoole 36 660 krooni ehk 2343 euro suuruse rahalise karistuse.

Süüdistuse järgi hoidis Ojasoo oma ametiruumides Rakvere politseiosakonnas 11 padrunit, mille omamiseks tal luba ei olnud. Samuti oli Ojasoo omastanud politsei asitõendite laost 428 pakki sigarette, märkis süüdistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles