Eesti külje lühemad uudised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaubanduskeskusi ootab hoiatus parkimiskohtade pärast

Tallinna transpordiamet ja Eesti Liikluskindlustuse Fond (ELF) plaanivad hoiatada suuri kaubanduskeskusi, mis on parklates jooninud maha liiga kitsad parkimiskohad.

«Arutasime parkimisnormatiive ja üks sellega seotud teema on sagenenud liiklusõnnetused kaubanduskeskuste parklates, kus on standarditele mittevastavad parkimiskohad,» ütles teisipäeval pärast Tallinna liikluskomisjoni istungit linna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

ELFi tarbijahariduse valdkonnajuhi Jaanika Käärsti sõnul oli eelmisel aastal 37 protsenti kõikidest liikluskindlustusjuhtumitest ehk ligi 13 000 juhtumit seotud parkimisega. «Kui lisada juurde ka kaskokindlustuse juhtumid, siis on parklates juhtunud liiklusõnnetuste arv veelgi suurem,» lisas ta.

ELFi koostatud statistika järgi juhtus mullu Eesti suurimate kaubanduskeskuste parklatest kõige rohkem liiklusõnnetusi – 145 – Tallinnas Ülemiste ostukeskuse juures. BNS

Amet: GAGi hoone Kalamajas valmib tähtajaks

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula kinnitas, et Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG) algklasside õppehoone Vana-Kalamaja tänaval peaks valmima õigel ajal. Ta hoidus kommenteerimast kuuldusi, nagu võiks GAGi algklassid uuest õppeaastast seoses ruumipuudusega alustada tööd õhtuses vahetuses.

Linnaplaneerimise amet kinnitas esmaspäeval, et kõik GAGi õppehoone ehitamiseks vajalikud ettevalmistustööd toimusid kõiki seadusi järgides, ning abilinnapea Mihhail Kõlvart ütles, et 6. veebruaril väljastas Tallinna linnaplaneerimise amet ümberehitusloa ehitustöödeks, reedel, 3. märtsil väljastati aga ehitusluba.

Gustav Adolfi gümnaasiumi laiendamine on saanud rohkelt tähelepanu, kuna kooli vilistlased ja lapsevanemad saatsid 31. jaanuaril Tallinna linnavalitsusele pöördumise, millega soovitakse peatada kooli õpilaste arvu kahekordistamine ja kooli kaheks jagamise plaan. Pöördumisele on allkirja andnud umbes tuhat kooli vilistlast ja lapsevanemat.

Ka GAGi vilistlaskogu juhatus on vastu plaanile kahekordistada lähiaastatel kooli õpilaste arvu ning kolida esimene ja teine kooliaste septembrist Vana-Kalamaja tänaval asuvasse koolimajja, ja avaldas seetõttu umbusaldust kooli direktorile Hendrik Agurile. BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles