President Kaljulaid sõitis Liibanoni Eesti kaitseväelastele külla

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline rahuvalvemissioon, kuhu kuuluvad ka eestlased, peab hoidma silmad lahti, et kodusõja päevil löödud haavu taas valusalt lahti ei tõmmataks ja olukord Liibanonis hullemaks ei läheks.
Rahvusvaheline rahuvalvemissioon, kuhu kuuluvad ka eestlased, peab hoidma silmad lahti, et kodusõja päevil löödud haavu taas valusalt lahti ei tõmmataks ja olukord Liibanonis hullemaks ei läheks. Foto: Taavi Karotamm

President Kersti Kaljulaid sõitis täna visiidile Liibanoni, kus kohtub UNIFIL missioonil teenivate Eesti kaitseväelastega. Lisaks on kavas kohtumised Liibanoni presidendi ja peaministriga.

Eesti kaitseväelased osalevad missioonidel juba alates 1995. aastast. «Me ei ole juba ammu pelgalt julgeoleku tarbijad, meie kaitseväelased panustavad ka praegu turvalisema maailma loomisse. Sealhulgas Liibanonis, kus on hetkel meie suurim missioon,» ütles Kaljulaid. Riigipea kohtub ka UNIFILi missiooni ülemaga, teatas presidendi kantselei.

Delegatsiooni koosseisu kuuluvad ka kaitseväe juhataja kindral Riho Terras, välisministeeriumi kantsler Rainer Saks ning kaitseministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov.

Eesti panustab ÜRO rahuvalvemissioonile Liibanonis (UNIFIL) mehhaniseeritud jalaväerühmaga koos logistikaelemendi ja staabiohvitseridega. Hetkel on Eesti missiooni suuruseks 38 kaitseväelast. Rühma ülesanneteks on vaatlus, patrullid ning kontrollpostide mehitamine.

UNIFILi ülesanne on ära hoida vaenutegevuste tekkimine, toetada Liibanoni relvajõude Lõuna-Liibanonis ja koordineerida Liibanoni ning Iisraeli valitsuste tegevust selles küsimuses. Samuti on UNIFILi ülesanne aidata tagada humanitaarabi kättesaadavus tsiviilelanikele ja toetada sisepagulaste vabatahtlikku ja turvalist koju naasmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles