Fotod: kohus võttis oma naise süütamises kahtlustatava sõjapõgeniku vahi alla (33)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus võttis prokuratuuri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla Lasnamäel Majaka tänaval elava Süüria sõjapõgeniku, keda kahtlustatakse oma abikaasa süütamises.

«Täna peame kõige tõenäolisemaks, et naise vigastuste põhjuseks oli mehe poolt toime pandud kuritegu,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas Postimehele.

Ta lisas, et vahi alla võeti mees põhjusel, et on alust arvata, et ta võib tahta riigist lahkuda.

Tallinnas Lasnamäe linnaosas asuvast Majaka tänava korterist viidi teisipäeva, 7. märtsi õhtul kella 17.30 paiku haiglasse põletushaavade tõttu üliraskes seisundis 22-aastane naine, kes on Eestisse toodud Süüria sõjapõgenik ja 2,5-aastase lapse ema.

Seda, mis teisipäeva õhtul ikkagi juhtus ja mida mees ülekuulamisel rääkis, ei saa prokuratuur menetluse huvides täpsustada.

Küll kinnitas Kallas, et naist ei ole olnud võimalik veel küsitleda ja kahtlustus mehele esitati muude tõendite põhjal.

Naine sai väga raskeid põletushaavu ja ta on endiselt haiglas kriitilises seisus.

Kohe pärast juhtunut alustati kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb raskete tervisekahjustuste tekitamist ettevaatamatusest.

Veel üleeile oli politsei ja prokuratuuri kinnitusel võrdselt laual kolm varianti – tegu oli kas õnnetuse, enesetapukatse või kuriteoga.

Inglise keelt kõnelev süürlanna kutsus endale ise abi. Naise 19-aastane abikaasa oli abi saabumisel tema kõrval ja politsei kinnitusel oli üritanud teda ka veega kustutada.

Politsei kinnitusel oli perekond aktiivselt kontaktis tugiisikuga ning mingeid probleeme ei ole nendega varem olnud.

Tegemist on mullu juunis Kreekast Eestisse toodud põgenikega. Paari 2,5-aastane laps on praegu spetsialistide hoole all.

Loe lisaks: Süüriast pärit naine on põletushaavade tõttu üliraskes seisundis

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles