Kolleegid ei mõista Tuski vastaskandidaadi «surmamissiooni»

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacek Saryusz-Wolski on tuntud kui Ukraina toetaja. Pildil on ta 2013. aasta detsembris Kiievi Maidanil.
Jacek Saryusz-Wolski on tuntud kui Ukraina toetaja. Pildil on ta 2013. aasta detsembris Kiievi Maidanil. Foto: Efrem Lukatski / AP /Scanpix

Poola valitsuse poolt Donald Tuski vastu esitatud eurosaadikul Jacek Saryusz-Wolskil õnnestus nädalaga kaotada nii palju, et kolleegid ei mõista siiani, mis ajendas teda sellist «surmamissiooni» ette võtma.

68-aastane Saryusz-Wolski kuulus veel eile nädal tagasi sarnaselt Tuskiga Kodanikeplatvormi parteisse, mis kaotas Poolas võimu 2015. aasta novembris, kui comeback’i tegi Jarosław Kaczyński reaktsiooniline Õiguse ja Õigluse Partei (PiS).

Kodanikeplatvormi kaudu oli Saryusz-Wolski europarlamendi suurima fraktsiooni, konservatiivse Euroopa Rahvaerakonna (EPP) liige ja isegi aseesimees. Nagu kinnitas Postimehele EPPsse kuuluv Soome eurosaadik Sirpa Pietikäinen, peeti poolakast lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles