Pagulasviha ajas identiteedivargusele (1)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pagulaste soojale vastuvõtule üles kutsunud naise kohta levitati Facebookis tema näopildi ja kontaktandmetega «reklaami», milles öeldi, et ta on valmis jagama oma ihu ja hinge, et islamiusulisi mehi lohutada. Prokuratuur alustas kriminaalmenetlust ning materjali levitanud meest karistati.

Eelmise aasta talvel avastas Silja (Postimees ei avalda ohvri kaitseks tema perekonnanime – J. V.), et sotsiaalmeedias on jagatud tema näopilti koos tekstiga: «Soovin kõiki Eestisse saabuvaid meessoost pagulasi aidata koos X-ga (Postimees ei avalda seda nime inimese eraelu kaitseks – J. V.). Vajadusel olen valmis jagama oma ihu ja hinge, et palju kannatanud islamiusulisi mehi lohutada.»

Samuti öeldi tekstis, et iga Eestimaa naise kohus on pakkuda siia saabuvatele pagulastele intiimset lohutust. Peale selle olid pildile lisatud Silja kontaktandmed ning muu isiklik info.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles