Poola tekitatud tormipäevale järgnes Brüsselis sõbralik ühtsuse kinnitamine

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalviibinute sõnul jäi Poola peaminister Beata Szydlo eilsele Rooma deklaratsioonile küll pisut hiljaks, kuid oma sõnavõtus kinnitas, et ka Varssavi tahab siiski ühtset ELi.
Kohalviibinute sõnul jäi Poola peaminister Beata Szydlo eilsele Rooma deklaratsioonile küll pisut hiljaks, kuid oma sõnavõtus kinnitas, et ka Varssavi tahab siiski ühtset ELi. Foto: Stephane De Sakutin / AFP / Scanpix

Eilehommikusele kohtumisele ELi kolleegidega saabus Poola peaminister Beata Szydlo mõni minut pärast selle algust. Aga ta võttis laua taga koha sisse ja, nagu kinnitas hiljem ka Eesti peaminister Jüri Ratas, ilmutas teistsugust suhtumist kui ülemkogu esimesel päeval.

Sellest, mida Szydlo Brüsselis avapäeval suutis korda saata, andis aimu kohaliku aja järgi kell 1.02 öösel (Eesti aja järgi kell 2.02) ajakirjanike postkasti saabunud e-kiri.

«Euroopa liidunõukogu kaalus manuses olevat dokumenti. Seda toetas 27 Euroopa Ülemkogu liiget, kuid konsensust ei saavutatud põhjustel, mis pole seotud sisuga,» seisis seal. «Manuses olevaid viiteid Euroopa liidunõukogule ei tohiks käsitleda kui ametlikku heakskiitu Euroopa liidunõukogult kui institutsioonilt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles