Ida-Virumaal sai viga Valaste joa vaateplatvormilt kukkunud noormees

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valaste juga
Valaste juga Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Laupäeva pärastlõunal kukkus Ida-Virumaal Ontika külas Valaste joa vaateplatvormilt viie meetri kõrguselt alla 25-aastane mees, kes sai viga.

Õnnetus juhtus kella 15.30 ajal, kella 18ks olid päästjad viga saanud mehe üles kaldapealsele toimetanud ja kiirabile üle andnud.

Mees oli teadvusel ja suutis päästjatega suhelda. Ida päästekeskuse pressiesindaja sõnul on tema seisund stabiilne, vigastatu viidi haiglasse.

Valaste joa vaateplatvorm on juba pikka aega olnud külastajatele suletud, kuna paekallas on varisemisohtlik. Pressiesindaja sõnul rääkis mees päästjatele, et ta ronis üle tõkete ja läks platvormi trepile, kus libises ja kukkus.

Kannatanul tuvastati mõlema jala vigastused ning enne tema ülestõstmist paigaldati jala- ja kepplahased.

2012. aasta augustis hukkus Valaste vaateplatvormi juures paekaldalt alla kukkunud mees, sama aasta maikuus aga pääses vigastustega Valastel mitukümmend meetrit kukkunud noormees.

Valaste joa platvorm suleti külastajatele 2010. aasta aprillis, kuna suurvesi oli selle vundamendi ümbert pinnast ära uhtunud ja platvormi ähvardas ümberkukkumisoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles