Eestis elava muulase välismaine juhiluba ei pruugi siin kehtida

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba
Juhiluba Foto: Toomas Huik

Suurbritannia saatkonna päringu peale, miks Eestis enam välisriikide juhiluba ei kehti, kinnitas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, et välisriigi juhiluba kehtib jätkuvalt. ELi direktiiv näeb ette, et juhiluba tuleb taotleda selles riigis, kus inimene elab.

Suurbritannia suursaatkond küsis veebruaris politsei- ja piirivalveametilt selgitust, miks on maanteeameti kodulehel info, et alates 1. maist 2015 välja antud välisriigi juhiluba Eestis enam ei kehti. Saatkond päris aru, millised reeglid kehtivad Suurbritannia kodanikele, kellel on hiljem väljastatud välisriigi juhiluba ja kes soovivad Eestis oma autot kasutada.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi veondus- ja liiklustalituse juhataja Hindrek Allvee kinnitas, et Suurbritannia kodanike juhiluba kehtib Eestis küll ja sellega probleeme pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles