Tallinlaste kulul leht Narva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn reklaamib valitseva Keskerakonna propagandaväljaandeid Pealinn ja Stolitsa trammidel ning saadab kümneid tuhandeid ajalehti postibussiga üle kogu Eesti. Sellele kulub sadu tuhandeid eurosid pealinlastest maksumaksjate raha.
Tallinn reklaamib valitseva Keskerakonna propagandaväljaandeid Pealinn ja Stolitsa trammidel ning saadab kümneid tuhandeid ajalehti postibussiga üle kogu Eesti. Sellele kulub sadu tuhandeid eurosid pealinlastest maksumaksjate raha. Foto: Mihkel Maripuu

Iga nädal viivad postiautod Tallinnast Võrru ja Narva, Saaremaale ja Paidesse – kõikjale üle Eesti tuhandete eurode väärtuses kümneid tuhandeid pealinna munitsipaallehti.

Tallinna linnakantselei avalike suhete teenistuse, sisuliselt linnapea alluvuses välja antavad Pealinn ja Stolitsa, kaks erineva sisuga ja erinevas keeles väljaannet neelavad aastas 2,5 miljonit eurot. Üle 240 000 euro sellest kulub Tallinna maksumaksja raha eest ilmutatavate lehtede tasuta levitamisele üle Eesti.

Nende sadade tuhandete eurode eest trükitakse ja levitatakse Eestis 18 000 eestikeelset Pealinna (kogutiraaž 90 000) ja 18 000 venekeelset Stolitsat. Kusjuures venekeelse lehe trükiarvust, 50 000st on see peaaegu pool. Tiraažilt kokku on need lehed konkurentsitult suurima levikuga väljaanded Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles