Harjumaa bussipiletite hinnad võivad kerkida ligi kolmandiku

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaa liinide buss Balti jaamas.
Harjumaa liinide buss Balti jaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Harjumaa ühistranspordikeskus teeb Harju maavanemale ettepaneku 29-protsendiliseks bussipileti hinnatõusuks alates 1. novembrist.

Ühistranspordikeskuse (ÜTK) juhatus soovib maakonnas sisse viia tsoonipileti põhimõtte ning samuti soovitatakse Harjumaal tänase avaliku bussiliinimahu säilitamiseks tõsta piletihinda keskmiselt 29 protsenti, teatas Harju maavalitsus.

Tsoonide kehtestamise ja hinnatõusu ettepanekuid hakkab homme arutama ühistranspordikeskuse üldkoosolek. Kui üldkoosolek kiidab muudatused heaks, esitatakse need ettepanekuna Harju maavanemale.

Bussipiletite hinnatõus on maavalitsuse teatel tingitud sellest, et avaliku bussiliiniveo jaoks eraldatud dotatsioonid (339 miljonit krooni) ei kata reaalseid vajadusi, mis kogu Eesti peale on 429 miljonit.

«Usun, et ettepaneku tegemisel on ÜTK juhatus analüüsinud kõiki piletihinna tõstmist tingivaid komponente, kuid enne uute hindade kehtestamist soovin veel kord nendega põhjalikult tutvuda», kommenteeris võimalikku piletihinna tõusu Harju maavanem Värner Lootsmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles