Mustamäe kiriku ehitab 2,5 miljoniga Ehitus5eco

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisugune hakkab välja nägema Mustamäele rajatav kirik
Niisugune hakkab välja nägema Mustamäele rajatav kirik Foto: Karisma arhitektid OÜ

SA Mustamäe Kirik ja Ehitus5eco OÜ allkirjastasid teisipäeval lepingu Mustamäe kiriku ehitamiseks aadressile Kiili tänav 9. Tööde maksumus on 2,5 miljonit eurot.

«2016. aasta septembris allkirjastasid Tallinna linn, EELK konsistoorium ja Mustamäe Maarja Magdaleena kogudus SA Mustamäe Kirik asutamislepingu. Esialgse arvestuse kohaselt on ehitise kogumaksumus 2,5 miljonit eurot ja Tallinn on lubanud ehitust toetada 50 protsendi ulatuses,» ütles Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas.

EELKi peapiiskop Urmas Viilma sõnul on Tallinna linnaosad kirikute koha pealt ebavõrdses olukorras – peaaegu kõik luteri kirikud on koondunud kesk- ja vanalinna, teistes linnaosades, kui Nõmme välja arvata, kirik puudub. «Mustamäele kiriku ehitamisega oleme niisiis astunud suure sammu edasi. Kirikul on alati olnud ja on ka täna kaks ülesannet: sõna kuulutamine ja inimeste teenimine. Kui need on tasakaalus, siis ei jää kirikud tühjaks, olgu ajad ja ajastud missugused tahes,» sõnas ta.

2012. aastal sõlmisid Tallinna linn ja EELK lepingu, millega linn andis EELK-le õiguse linna omandis oleva Kiili tänav 9 maa kasutamiseks, et ehitada sellele kirik. 2013. aastal korraldati kirikuhoone arhitektuurikonkurss, mille võitis Karisma Arhitektid OÜ.

Rajatavasse hoonesse on kavandatud kirikusaal, ruumid lastehoiule ja noorte tugikeskusele, ringiruumid, mida saab kasutada hingehoidlike vestluste ja diakooniatöö tarvis, kiriku köök ja kantselei koos abiruumidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles