Fondihaldur: meid ei huvita eelmise omaniku taust

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank Investeerimisfondide juht Kristjan Tamla ütles, et enne pensioniraha paigutamist fondi BTF2 viisid nad end põhjalikult kurssi Birdeye Capitali senise tegevusega.
Swedbank Investeerimisfondide juht Kristjan Tamla ütles, et enne pensioniraha paigutamist fondi BTF2 viisid nad end põhjalikult kurssi Birdeye Capitali senise tegevusega. Foto: Andres Haabu / Äripäev

Nii LHV ja Swedbanki esindajad kui ka Birdeye Capitali juhid Sander Pullerits ja Indrek Minka kinnitavad, et pensionifondide raha on investeeritud mõistlikult ja jätkusuutlikult.

LHV on investeerinud Birdeye metsafondidesse aastate jooksul viis miljonit eurot, Swedbank alates läinud sügisest 1,35 miljonit eurot.

Minka sõnul hoiab fondide tegevusel silma peal finantsinspektsioon. «Meid kontrollib siseaudiitor, finantsaudiitor ja samuti hindab metsamaa portfelli professionaalne hindaja, keda kontrollib omakorda audiitor,» selgitas ta. «Kontrollimise tase on mitmekordne. Toimub meie enda ostueelne kontroll ja pärast ka järelkontrollid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles