Reedel jõuab Eestisse esimene suurem grupp briti kaitseväelasi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kaitseväelased 2014. aastal Ämari lennubaasis.
Briti kaitseväelased 2014. aastal Ämari lennubaasis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reede õhtul saabub Ühendkuningriigist Ämari lennubaasi kaudu Eestisse esimesed 130 briti kaitseväelast, kes kuuluvad pataljonisuurusesse NATO lahingugruppi.

Umbes kell 21.20 maanduvaid Ühendkuningriigi kaitseväelasi võtab Ämari lennubaasis vastu kaitseminister Margus Tsahkna, teatas kaitseväe peastaap.

Eestisse saabuvad 130 Ühendkuningriigi sõdurit on alguseks Tapale paigutatava liitlaste lahingugrupi isikkooseisu ja tehnika saabumisele. Järgnevatel nädalatel saabuvad Eestisse nii Ühendkuningriigi ja Prantsusmaa kaitseväelased kui ka lahingutehnika, sealhulgas tankid, jalaväelahingumasinad ja iseliikuvad suurtükid.

NATO lahingugrupi siirmine Eestisse lõpeb plaanide kohaselt aprilli esimeses pooles. Täna viibib Eestis üle 80 Ühendkuningriigi sõjaväelase, kes valmistavad koostöös Eesti kaitseväelastega ette NATO lahingugrupi saabumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles