Linn kaalub kesklinna nutikate rattaparklate rajamist

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas asuvad Bikeepi nutikad parkimiskohad näiteks Ülemiste keskuse juures. Pealinnas on neid juba üle viiesaja.
Tallinnas asuvad Bikeepi nutikad parkimiskohad näiteks Ülemiste keskuse juures. Pealinnas on neid juba üle viiesaja. Foto: Bikeep.ee

Tartu linn mõtleb võimalusele paigaldada kesklinna nutikaid rattahoidjaid, mida saab lukustada ja avada nii mobiiltelefoni kui ka elektroonilise bussikaardiga.

Bikeep OÜ Eesti regiooni juhataja Oliver Nuut ütles, et Tartu linnale pakutud nutikas rattahoidja võib töötada kahel moel. Üks võimalus on see lukustada ja avada mobiiltelefoniga helistades, teisel juhul saab kasutada spetsiaalset kiipkaarti.

«Seni on olnud populaarsem telefoniga helistamine,» lausus Nuut ning selgitas nutiparkla kasutuskorda. «Klient sõidab rattaga parklasse, valib infosildilt parkla numbri ja kuulab telefonist, milline postidest on talle valitud. Parkimiskoht avaneb automaatselt. Sellest antakse märku nii helisignaali kui ka vilkuva tulega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles