/nginx/o/2011/03/18/540464t1h96f6.jpg)
Neljale
1 kg küülikut
4 viilutatud (punast) sibulat
5 purustatud küüslauguküünt
u pool pudelit punaveini
250 g ribadeks lõigatud läbikasvanud peekonit
2 sl oliiviõli
2 dl kanapuljongit
1,5 tl kuivatatud tüümiani või 2 oksakest värsket tüümiani
1–2 loorberilehte
pool tl suhkrut
soovi korral kastmepaksendajat
serveerimiseks hakitud lehtpeterselli ja keedukartulit
Aseta küülik (tükeldatud või terve) koos peotäie sibulaviilude, küüslaugu ja tüümianiga punaveini 1–2 tunniks marineerima. Prae peekon suuremas pajas pruunikaks, lisa ülejäänud sibulad ning pruunista kogu kraam. Patsuta küülik paberiga kuivaks. Eemalda pannilt peekon ja sibul. Prae liha oliiviõlis kenasti pruuniks. Lisa pannile praepeekon sibulaga. Vala patta ka marinaad (parajalt, et vedelik kataks lihatükke), puljong, tüümian, loorber, suhkur. Maitsesta pada soola-pipraga ja hauta kaane all kuni kaks tundi. Soovi korral võid kastet hiljem kastmepaksendajaga tummisemaks teha. Serveeri keedukartuli ja hakitud peterselliga.