Harju maavanem leidis Iru hooldekodu tegevuses puudusi

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iru hooldekodu.
Iru hooldekodu. Foto: Raigo Pajula

Pärast Iru hooldekodus toimunud sügelistepuhangut asutuse tegevust uurinud Harju maavanem Värner Lootsmann märkis, et hooldekodu personalil jääb vajaka valmisolekust kohaldada õigeid administratiivseid meetmeid.

Tuginedes vastava komisjoni aktile võttis Lootsmann seisukoha, et hooldekodu personalil jääb vajaka õigusalasest oskusteabest ja olustikulisest valmisolekust kohaldada nakkushaiguste ennetamisel ja tõrjel olukorrale vastavaid administratiivseid meetmeid, teatas Harju maavalitsus.

Maavanem lisas, et kõik kahtlused Iru Hooldekodu tegutsemise õiguspärasuses seoses klientide haigestumisega sügelistesse sel suvel, tulenesid sellest, et rakendatud klientide isoleerimist nimetati ekslikult karantiiniks.

Karantiini saab aga kehtestada vaid maavanem tervisekaitseinspektsiooni peadirektori ettepanekul. Klientide isoleerimist korraldab vajadusel hooldekodu.

Maavanem leidis järelevalve käigus mitmeid väiksemaid puudusi. Nii on vaja hooldekodul korraldada koolitusi, mis puudutavad personali töö korraldamist ägedate nakkushaigustega toimetulemisel ning pöörata senisest enam tähelepanu kõrvalabi mittevajavate klientide kehalist aktiivsust võimaldavatele tegevustele.

«Kehtivate sotsiaalteenuste nõuete kohaselt peaks vastavalt personali normatiividele suurendama päevast hoolduspersonali kaks korda ning öist hoolduspersonali kolm korda,» märkis maavanem. «See on tänastes oludes ilmselgelt ebareaalne - seega tuleb kitsaskohad veelkord üle vaadata ja leida uusi lahendusi töö korraldamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles