Eile vahistati libapolitseinike skeemis osaleja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla
Vangla Foto: Liis Treimann

Harju maakohus vahistas eile Leedu kodaniku, keda kahtlustatakse eakalt inimeselt suure rahasumma väljapetmise skeemis osalemises.


15. märtsil pidasid Põhja Prefektuuri politseinikud kinni 35-aastase Andriuse ja 22-aastase Edgarase, keda kahtlustatakse petuskeemi kasutamises, mille käigus helistati valitud ohvrile ning emotsioonidel mängides üritati temalt välja petta suurem summa sularaha, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur.

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juhi Rain Kuusi sõnul oli seekord kahtlustatavate tuvastamisel ja kinnipidamisel oluline roll ka valitud ohvril. «Tänan tubli ja vaprat 80-ndates eluaastates naist, kes olles meedia vahendusel varem kuulnud taolistest pettustest, otsustas helistajatega kaasa mängida ning teavitas samal ajal mobiiltelefoniga saadud kõnest ja kelmide nõudmistest politseid,» ütles Kuus.

Teisipäeval kella 12.15 ajal teatati telefoni teel järjekordsele ohvrile, et tema poeg sõitis autoga inimesele otsa ja kannatanu vigastused on väga tõsised. Seejärel nõudis politseiametnikuna ennast tutvustanud isik naiselt 18 000 eurot sellest, et tema poeg pääseks vastutusest põhjustatud õnnetuse eest. Naine teadis, et tema poeg on välismaal ja ei saanud põhjustada Tallinnas liiklusõnnetust ning mõistis, et tegemist on petturitega.

Täites politsei poolt saadud juhiseid, suutis naine jätta mulje, et on tõepoolest valmis küsitud raha üle andma, mille tulemusel ilmus kokkulepitud kohta rahale järgi Andrius, kelle politsei sündmuskohal kinni pidas. Veidi hiljem peeti politseitöö tulemusel teises kohas kinni ka koos Andriusega Eestisse tulnud Edgaras, kes võib olla samuti seotud selle petuskeemiga. Eile vahistas Harju maakohus Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel Andriuse.

Sama petuskeemi järgi tegutsesid kelmid kõige aktiivsemalt Eestis 2008. aastal, kui nende ohvriks langesid väga paljud vene keelt kõnelenud vanemad inimesed. Petuskeemi on kasutatud ka igal järgneval aastal. Eelnevatel aastatel Eestis tegutsenud kelme on kohtulikult karistatud ja pärast karistuse kandmist riigist välja saadetud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles