Galerii: Eesti rahuvalvajad Liibanonis said ÜRO missioonimedalid

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Liibanonis Iiri-Soome pataljonis teenivad Eesti rahuvalvajad said kolmapäeval aset leidnud rivistusel kätte ÜRO missioonimedalid.

Iiri-Soome pataljoni kodubaasis UNP 2-45 toimunud üldrivistusel said ÜRO medalid nii Iiri, Soome kui pataljoni staabis teenivad Eesti rahuvalvajad, edastas kaitseväe peastaap. Eestlastele ja soomlastele andis seal medalid üle Soome suursaadik Liibanonis Matti Lassila, teatas Kaitsevägi.

Lisaks osalesid tseremoonial UNIFIL-i ülem kindralmajor Michael Beary, Iiri kaitseminister Paul Kehoe, teiste UNIFIL-i panustavate riikide esindajad, Liibanoni armee ja politsei esindajad ning Iiri-Soome pataljoni vastutusalasse jäävate omavalitsuste juhid ning usuliidrid.

«See medal on tunnustuseks teie pühendumusele ja professionaalsusele, millega olete viimased kuud Lõuna-Liibanoni piirkonnas rahu taganud. Hoidke seda meelekindlust ning eeskujulikku suhtumist ka edaspidi hinnas,» ütles sinisel joonel asuvas välibaasis UNP 6-50 Eesti jalaväerühmale ESTPLA-22 medalid üle andnud Soome kontingendi ülem kolonelleitnant Harri Uusitalo.

Möödunud aasta novembri lõpus Liibanoni saabunud Eesti kontingent teenib ÜRO rahuvalveoperatsioonil UNIFIL Lõuna-Liibanonis Iiri-Soome pataljoni koosseisus. Lisaks teenib üks Eesti staabiohvitser UNIFIL peakorteris Naqouras.

Eesti rahuvalvajate ülesanne on teostada oma vastutusalas jalgsi- ja motoriseeritud patrulle nii öösel kui päeval, mehitada vaatlusposte ning täita teisi rahuvalvealaseid ülesandeid. Muu hulgas teostab Eesti üksus patrulle ka vahetult Iisraeli ja Liibanoni eraldaval niinimetatud sinisel joonel.

Koos staabiohvitseridega teenib Liibanonis ligi 40 kaitseväelast, kellest suurema osa moodustab jalaväerühm ESTPLA-22. Jalaväerühm on komplekteeritud peamiselt Scoutspataljoni staabi- ja tagalakompanii baasil. Praegune üksus on järjekorras viies eestlaste kontingent Liibanonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles