Autoroolist korduvalt purjuspäi tabatud noormees võeti vahi alla

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Reporter» / Kanal 2

Pärnu maakohus võttis vahi alla mehe, keda kahtlustatakse selles, et ta juhtis korduvalt autot purjuspäi ning lisaks puudus tal ka juhtimisõigus. 

29-aastane Kaspar peeti kinni 16. märtsi öösel Pärnus Nikolai tänaval, kus ta üritas juhtida oma sõbra autot Nissan Patrol, olles ise samal ajal joobeseisundis ja omamata vastava kategooria juhtimisõigust, teatas prokuratuuri pressiesindaja.

See ei olnud Kasparil esimene kord niiviisi vahele jääda. Ta on ka varem roolist purjuspäi tabatud nii tänavu kui ka kaks aastat tagasi. Prokurör Liisa Nuut näeb tema tegevuses süstemaatilist rikkumist.

«Nii küüniliselt ja hoolimatult käituva inimese suhtes tuleb kasutada kõige tõsisemaid mõjutusvahendeid,» ütles prokurör. 16. märtsil viibis Kaspar seltskonnas, mis oli sõitmas järgmisele peole. Prokuröri hinnangul on kahetsusväärne, et noormehega koos viibinud sõbrad ei teinud katsetki teda takistada. Kasparil tuleb nüüd vahi all viibida vähemalt kaks kuud.

Lääne prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalve talituse juhi Sander Peremehe sõnul peaks iga inimene mõistma, et joobes ja ilma hädavajalike baasteadmisteta juhi sõidukisse istumine on ohtlik.

«Kindlasti tuleks sellistes olukordades säilitada kriitiline mõtlemine ja mitte minna kaasa. See on meie kõigi huvides, et teedel liikleksid juhid, kes ei ohusta ennast ega teisi. Vähim, mis me teha saame on see, kui me ei aktsepteeri joobes või juhtimisõiguseta juhtimist oma lähikonnas,» ütles Peremees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles