Kõik ootavad kevadet

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste loomaaia dekoratiivtuvi
Laste loomaaia dekoratiivtuvi Foto: Inari Leiman

Täna ootab loomaaed huvilisi keskkonnahariduskeskusesse tuvihommikule, kus peategelaseks on aasta lind turteltuvi. Eesti Ornitoloogiaühingu eestvõttel kõneldakse tuvidest, määratakse linnumune, meisterdatakse, võisteldakse ning käiakse külas laste loomaaia dekoratiivtuvidel (üks neist pildil).

Kevad aga astub pikkade sammudega, sarapuu õitseb ja veel lehitu mets on juba vidistamist täis. Veelinnud loomaaia linnutiikidel kümblevad ja korrastavad sulestikku. Aafrika päritolu jõe- ja tüügassead saavad nautida üha pikemaid õuejalutuskäike.

Troopikamajas võib tabada ararauna Ariku tammudes tantsimas, tiibu laiutamas ja häälitsedes kaasa tähelepanu võitmas. Paksunahaliste majas aga tasub üles otsida pisike klaasaknake paljastuhnurite ekspositsiooni kõrval, mille taga elavad suured Aafrika ahhaatteod munesid esmaspäeval oma poolsada kollakasrohekat muna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles