Legendaarset Sillamäe vaadet «kaunistavad» kännud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii rohelist vaatepilti lähiajal Sillamäel ei näe, sest vanad puud võeti maha.
Nii rohelist vaatepilti lähiajal Sillamäel ei näe, sest vanad puud võeti maha. Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht

Sillamäel Mere puiesteel toimus mastaapne puudelangetus ning selle tulemusel muutus värskete meretuulte linna kõige äratuntavama paiga ilme kardinaalselt.

Puude mahavõtmine Mere puiesteel kestis mõne päeva ning mälestuseks kunagisest rohelisest alleest on praeguseks alles jäänud vaid kännujuurikad, kirjutab Põhjarannik. Lõpuks juuritakse needki välja.

Maa all vahetatakse välja või remonditakse ära kõik kommunikatsioonid, maa peal paigaldatakse uus teekate, rajatakse lillepeenrad ning muidugi istutatakse uued puud. Mere puiestee rekonstrueerimise projekti maksumus on ligikaudu 1,4 miljonit eurot, sellest 1,1 miljonit saab Sillamäe Euroopa Liidult.

Puude mahavõtmine põhjustas sotsiaalvõrgustikes aktiivse arutelu selle üle, kuivõrd sünnis niivõrd ulatuslik raie puiesteel üldse on.

«Nagu ikka, pole põhiprobleem mitte niivõrd selles, mida tehakse, kuivõrd selles, kuidas tehakse,» arutleb kohalik elanik Anastassia. «Detailides ei tea ju tavaline linnaelanik õieti midagi, projekt aga − nagu vene linnas kombeks − pandi linna kodulehele välja eesti keeles − sellest lausa õhkub tohutut austust linnaelanike vastu…,» kirjutab Anastassia, märkides, et tegelikult ei olnudki mitte keegi puiestee rekonstrueerimise vastu, kuid vaevalt oskas keegi arvata, et puid niimoodi maha võtma hakatakse.

Pikemalt loe Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles