Palts: hääletuskastide kasutamine valimistel on kulukas igand (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohaliku omavalitsuse valimised 2013. aastal Viljandimaal.
Kohaliku omavalitsuse valimised 2013. aastal Viljandimaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ärimees ja endine Tallinna linnapea Tõnis Palts leiab, et hääletuskastide kasutamine valimistel on kulukas igand ja need, kes pole suutelised e-hääletusel osalema, ei peaks ka riigi tuleviku suunamisel osalema.

«Niinimetatud kastihääletamisest kui kohmakast ja kulukast igandist tuleks loobuda,» kirjutab Palts sotsiaalmeedias. «Kui inimene ei saa hakkama e-hääletamisega, siis ei ole ta ilmselt ka adekvaatne sõna sekka ütlema oma riigi tulevikku määravate otsuste tegemisel.»

Ka sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) esimees ning tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski võttis läinud nädalal e-hääletamise poolt sotsiaalmeedias sõna.

«E-valimised on turvaline ja mugav viis igal Eesti inimesel täita oma kodanikukohust ning üleskutsed e-valimiste kaotamiseks on lihtsalt naeruväärsed,» kirjutas Ossinovski. Samas märkis ta, et e-valimiste perioodi tuleks demokraatia printsiipide tugevdamiseks lühendada.

«On hädavajalik luua tehniline lahendus, et elektrooniliselt saaks hääletada ka valimispäeval, et kaitsta valimiste ühetaolisust ning valijate võrdsust. See lisaks meie suurepärasele e-valimiste süsteemile mugavust veelgi juurde,» selgitas Ossinovski.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles