Jooga võib aidata võidelda depressiooniga

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooga harrastamine aitab keha tasakaalu viia.
Jooga harrastamine aitab keha tasakaalu viia. Foto: Wavebreakmedia ltd / Panther Media / Scanpix

Värske uuring näitab, et regulaarne joogaga tegelemine võib aidata depressiooni käes kannatavaid inimesi.

Ajakirjas Journal of Alternative and Complementary Medicine avaldatud Bostoni Ülikooli teadlaste uuringust selgub, et igal nädalal joogaharjutuste tegemisest võib olla abi raskete depressioonijuhtude ravimisel, kirjutas Health 24. Joogast võib teadlaste hinnangul olla kasu nii alternatiivse kui ka täiendava ravimeetodina.

Sellisele järeldusele jõudsid teadlased pärast 30 depressiooni põdeva vabatahtliku terviseandmete analüüsimist. Uuringus osalejad jaotati juhusliku valiku alusel kahte rühma. Esimesse rühma kuulunud inimesed võtsid igal nädalal osa kolmest 90-minutilisest joogatunnist ja tegid harjutusi ka kodus. Teise rühma kuulunud katsealused tegelesid joogaga pisut vähem: peale kodus harjutamise osalesid nad igal nädalal kaks korda 90-minutilises joogatunnis. Kõik uurimisalused praktiseerisid Iyengari joogat, mis keskendub täpsetele poosidele ja hingamise kontrollimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles