Piraadikütid valmistusid Aafrikaks jäätükkide vahel

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraadid
Somaalia piraadid Foto: SCANPIX

Automaadivalangud Veere sadamas, kus laevad pea kuu aega jäävangistuses olnud, ei tähendanud laevade hõivamist vaid hoopis vastupidist - piirivalvelaeva Valve oli oma kaitse alla võtnud laevakaitsemeeskond, kes tõrjus valangutega eemale kahtlaste kavatsustega lähenevat alust.

Kai ääres seisva Valve vasakule poordile keegi üle jää tegelikult ei lähenenud, seda nägi ette vaid stsenaarium maikuus Somaaliasse sõiduks harjutavatele sõduritele, kirjutas Saarte Hääl.

Rühm tuli tegelikult Saaremaale lootusega pääseda merele ja mängida asju läbi reaalsemalt, kuid Veere sadama täitnud jää ja ebasoodne tuulesuund ei lasknud seekord merele minna.

Esimene Eesti laevakaitsemeeskond saarlasest ülema Rait Luksi juhtimisel saabub Somaaliast tagasi täna ja uus kümnemeheline rühm, kes eile Veerel harjutas, suundub missioonile aprillis.

Rahvasuus endale hüüdnime piraadikütid külge saanud laevakaitsemeeskond tegelikult piraate ei küti, vaid nende eesmärk on tagada, et laev jõuaks punktist A punkti B.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles