Apteekrid: joodipaanikat ei ole

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaid apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes oli jaemüük väiksem kui eelmise aasta juulis.
Vaid apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes oli jaemüük väiksem kui eelmise aasta juulis. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Jaapani tuumaõnnetus on suurendanud inimeste huvi kiirguse eest kaitsvate joodipreparaatide vastu ning toonud ajalehtede pealkirjadesse sõna «joodipaanika».

Õhtulehele väideti eile kaheteistkümnest apteegist Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas, et joodipreparaatide müük ei ole hüppeliselt suurenenud, kirjutas Õhtuleht.

Enamikus apteekides on viimase kahe nädala jooksul joodi sisaldavaid tablette ja tinktuure ostnud üks-kaks inimest päevas.

Tallinna Balti jaama apteeker lausus, et on joodi sisaldavaid merevetikatablette paari viimase nädala jooksul müünud umbes viiele inimesele.

Tartu Rebase tänava apteegist kinnitati, et proviisoreid on võimaliku paanika tekkimisest informeeritud ja neil on palutud inimestele kinnitada, et joodi kokkuostuks tarvidust pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles