Soome kohus mõistis elukaaslase surnuks kägistanud eestlase vangi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lehtikuva / Reuters / Scanpix

Soome Lõuna-Savo kohus mõistis teisipäeval eesti mehe süüdi oma elukaaslase surnuks kägistamises ja karistas teda üheksa aasta pikkuse vangistusega.

Kuritegu leidis aset mullu 7. novembril Ida-Soomes Lõuna-Savo maakonnas Virtasalmis, kus paar elas. 28-aastane naine oli koos kuueaastase pojaga vaid kaks nädalat enne kuritegu Eestist Soome mehe juurde kolinud, kirjutab Savon Sanomat.

Ühtlasi mõistis kohus 27-aastaselt Andre Paasilt tema kuueaastasele pojale 15 000 euro suuruse hüvitise, kuna laps viibis tapmise ajal kodus. Uurimisandmetel laps ema tapmist otseselt pealt ei näinud, kuid sai toimunust aru.

Pärast naise tapmist lohistas Paas surnukeha eri kohtadesse, enne kui ta otsustas politseisse helistada ja teo üles tunnistada. Uurimine tegi kindlaks, et Paas kägistas naise surnuks ohvrit kahe käega kaelast pigistades.

Tunnistajate ütluste põhjal oli Paasil oma naisega ka varem tülisid olnud, aga tapmine tuli kõigile šokina ja keegi perekonnatuttavatest ei osanud sellele põhjendust leida.

Andre Paas keeldus kohtuistungil juhtunu kohta ütlusi andmast. Novembris rääkis mees pärast kinnipidamist politseinikele, et tapmiseni viisid teda isiklikus elus üles kerkinud probleemid.

Pieksamäki linna politseijaoskonna juhtivinspektor Harri Hauhia kinnitas novembris pärast kuritööd Postimehele, et mõlemad – nii ohver kui ka kahtlustatav tapja – on Eesti kodanikud. Tapmises süüdi mõistetud mees oli enne kuritegu poolteist aastat Soomes elanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles