Galerii ja video: brittide lahingutehnika jõudis Eestisse (14)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia pataljoni lahingutehnika jõudis täna Paldiski sadamasse, kust see toimetatakse lähipäevil jaokaupa mööda maanteed Tapale.

Brittide sõjatehnika pandi Saksamaal Emdeni sadamas laevale esmaspäeval.

Lavaga jõudis Eestisse 130 ühikut brittide lahingutehnikat, mille seas on tankid Challenger 2, sillatankid Titan, pioneeritankid Trojan, liikursuurtükid AS90 ja jalaväe lahingumasinad Warrior.

Tapale suunduvad kolonnid võivad häirida liiklust

Paldiskist Tapale liikuvad relvastust ja lahingutehnikat vedavad kolonnid võivad häirida tänasest kuni reedeni liiklust Eesti teedel.

Kokku on ühes tehnikakonvois kuni 20 sõidukit, konvoi liikumiskiirus on mitte suurem kui 70km/h. Konvoid liiguvad peamiselt marsruudil Paldiski-Keila-Tallinna ringtee- Peterburi maantee ja Tapa-Loobu maantee. 

Kokku tuleb 300 ühikut brittide lahingutehnikat

Kokku võtavad Briti kaitseväelased Eestisse kaasa üle 300 ühiku lahingutehnikat. Viimased brittide üksused jõuavad Eestisse aprilli alguses.

Kokku hakkab Eestis paiknema üle 800 Ühendkuningriigi ja ligi 300 Prantsuse kaitseväelast, NATO lahingugrupi relvastusse kuuluvad tankid, jalaväe lahingumasinad kui iseliikuvad suurtükid.

NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid möödunud juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada NATO pataljonide lahingugrupid Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola.

Eestis paiknema hakkava NATO lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriik, panustavad ka Prantsusmaa ja Taani.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles