Ülemiste Citysse kerkib Eesti suurim parkimismaja

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ülemiste City

Täna allkirjastati leping, mille kohaselt valmib järgmiseks suveks Ülemiste Citys Eesti suurima parkimismaja esimene etapp ligi 430 autole. Parkimismaja kogumaht saab olema ligi tuhat parkimiskohta.

Parkimismaja ehituse esimeses etapis laiendatakse ajalooline Dvigateli tehase tootmishoone viiekorruseliseks ja 14 000 ruutmeetril laiuvaks parklaks. Eesti suurima kontorihoone, Öpiku maja kõrvale kerkiva parkimismaja ehitustööd on kavas lõpetada vahetult enne büroohoone teise kontoritorni valmimist 2018. aasta teises pooles.

Mainor Ülemiste tegevjuhi Margus Nõlvaku sõnul on Ülemiste City tohutul kiirusel kasvanud ja linnaku arendajate tänane fookus on suunatud sellega kaasneva logistika korraldamisele. «Parkimismajade ehitamine on lahutamatu osa ärikinnisvara arendamisest ning linnakus tegutsevatele ettevõtetele ja külalistele mugavuse tagamine on selgelt lähiaastate üks suuremaid prioriteete,» lausus Nõlvak.

Viimati sõlmisid novembris Ülemiste City teine arendaja Technopolis Ülemiste ja Nordecon Betoon lepingu 12 000 ruutmeetri suuruse parkimismaja ehitamiseks aadressile Lõõtsa 11. Kokku lisandub tänu järgmisel aastal valmivatele parkimismajadele Ülemiste Citysse peaaegu tuhat uut parkimiskohta.

Mõlema parkimismaja ehituse eest vastutava Nordecon Betoon OÜ juhatuse liige Magnus Velling ütles, et Ülemiste City kui ühe moodsa keskkonna kasvamise loole omalt poolt veelgi suurem panus anda on ainult suur tunnustus. «Ülemiste linnakus on see meie jaoks tegelikult juba kolmas analoogne projekt – ju oleme parkimismajade projekteerimisel ja ehitamisel omandanud kompetentsi, mida usaldatakse,» ütles Velling.

Uus parkimismaja valmib ajaloolisse Dvigateli mehaanikamontaažitsehhi nr 17 hoones. Samas vanas tootmishoones asub värskelt avatud gurmeerestoran Juur ning peagi avab seal uksed MyFitness spordiklubi.

Ülemiste City on Tallinna lennujaama kõrval asuvale endise Dvigateli tehase territooriumile loodud Baltimaade suurim teadmistel põhinev ärilinnak, milles tegutsevate ettevõtete käive on kokku üle miljardi euro. 36 hektaril on välja ehitatud 120 000 ruutmeetrit üüritavat büroopinda, kus enam kui 330 ettevõttes töötab täna 8000 inimest. Aastaks 2025 rajatakse 3000 elanikule kortermajade piirkond, ehitatakse uus lasteaia- ja koolikompleks, spordihoone, uued pargid ja kohvikud. Ülemiste City linnaosa arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles