Haigla alustas eksperthinnangut muutnud arsti asjus sisejuurdlust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare haigla.
Kuressaare haigla. Foto: Repro

Kuressaare haigla algatas sisejuurdluse reedel kohtus tunnistanud arsti asjus, kes ütles, et muutis politseiniku survel oma eksperthinnangut mitu avariid põhjustanud mehe seisundi suhtes.

13. aprillil tegi Heiki kaks avariid, lõhkudes laternaposti ja eramaja aia, kirjutas Oma Saar.

Politsei määras mehele trahvideks 25 500 krooni, millest 18 000 krooni oli joobeseisundis juhtimise eest, samuti võeti mehelt juhtimisõigus.

Haiglasse ekspertiisi viidud avariide põhjustaja kohta ütles arst Ruth Tänav esialgu, et mehel on psühhotroopse aine tarvitamise jääknähud, kuid politsei survel muutis ta akti ning märkis sinna joobe, millest lähtuvalt määrati ka trahvid.

Seetõttu jalutas Heiki reedel kohtust välja narkosüüst priina ja talle jäid alles ka juhiload.

Kuressaare haigla juht Viktor Sarapuu ütles Oma Saarele, et kuna toimub ametkondlik sisejuurdlus, siis ta teemat praegu ei kommenteeri.

Haiglat ootab nüüd ees vastamine politsei järelpärimisele, mis eile posti pandi.

Politsei infojuhi Hedy Tammelehe sõnul tehti haiglale eelnevalt järelpärimise e-kirja teel, kuid haigla väitel ei olnud see ametlik kiri.

Nüüd oodatakse ära haigla vastus ning kuulatakse ära politseiniku selgitused, mille põhjal otsustatakse edasine tegevus.

Karistusseadustiku järgi karistatakse eksperdi poolt teadaolevalt vale eksperdiarvamuse andmise eest rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Sama seadustiku järgi karistatakse rahatrahviga või kuni nelja-aastase vangistusega vale eksperdiarvamust andma sundimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles