Viru pataljoni aega teenima läinud tüdrukutest pooled loobusid (3)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistel on võimalus poole ajateenistuse pealt ära minna.
Naistel on võimalus poole ajateenistuse pealt ära minna. Foto: Mari Luud / Õhtuleht

Reedel andis Viru jalaväepataljonis näkku peksnud rahevihma ja lipumaste kõigutanud marutuule kiuste sõduri truudusvande 157 ajateenijat − teiste seas kaks noort naist.

Nooremleitnant Pauliine Nettan ütles, et aasta alguses aega teenima laekunud viiest noorest naisest andis sõdurivande kaks − kaks on loobunud ja üks on praegu haige, kirjutab Põhjarannik. «Hakkama saadi erisuguselt, aga need, kes täna vande andsid, said kindlasti väga hästi hakkama.»

Nettan ise läks vabatahtlikuna teenima 2010. aastal, tegi seda pioneeripataljonis ja oli siis seal samuti esimene naisajateenija. 2011. aastal läks ta sõjakooli, mille lõpetas 2014.

Maria Abel ütles, et sõduri baaskursuse edukas läbimine annab hea tunde. Pärast mõnepäevast puhkust läheb neiu nooremallohvitseride kursusele ja temast saab drillseersant − uutele ajateenijatele.

Maria kandis jaanuaris ka kuu parima sõduri tiitlit. Nimetet tiitel anti testide ja teenistuse üldpildi järgi.

Tänavu 3. jaanuaril tuli Viru jalaväepataljoni ajateenistusse 183 inimest, kellest viis olid naised. Eesti kaitseväes on naissoost ajateenijail aega teenides võimalus SBK ajal ümber mõelda − kui näiteks adutakse, et «see pole ikka see», ja/või ei saada hakkama −, aga noormeestel selline võimalus puudub.

Pikemalt loe naisajateenijatest Põhjarannikust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles