Haridus- ja teadusministeeriumi kantslerina asus tänasest tööle Tea Varrak

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Varrak
Tea Varrak Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Tänasest alustas haridus- ja teadusministeeriumi uue kantslerina tööd senine Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni ja ettevõtlussuhete prorektor Tea Varrak.

Valitsus nimetas Varraku minister Mailis Repsi ettepanekul kantsleri ametikohale möödunud nädalal. Tema ametiaeg kestab viis aastat.

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul on Tea Varraku vaieldamatu tugevus pikaajaline suurte avaliku sektori asutuste juhtimise kogemus. 

Varraku sõnul on haridus- ja teadusvaldkond talle väga südamelähedased. «Usun, et senistele kogemustele toetudes saan aidata kaasa valdkondade arendamisele,» märkis ta.

Erilist tähelepanu soovib Varrak pöörata varsti kätte jõudvale ajale, kui Euroopa Liidu toetused vähenevad märkimisväärselt ja peame hakkama ise edukalt toime tulema – seda ka hariduses.

«Samuti tahan pöörata tähelepanu noortele, kes katkestavad varajases faasis oma kutse- ja kõrgharidusõpingud, mistõttu peame suutma teha õpetamise protsessi kaasaegseks ja huvitavaks. Meile kõigile on väljakutse ka täiskasvanuharidus elukestvas õppes,» sõnas Varrak.

Viimased kuus aastat töötas ta Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse Mektory direktorina, millest neli aastat ka innovatsiooni ja ettevõtlussuhete prorektorina.

Aastatel 2006-2011 oli Varrak rahandusministeeriumi kantsler ning 2005-2006 rahandusministeeriumi abiminister. Aastatel 2002-2005 oli ta Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimees ja AS Juura Õigusteabe nõukogu esimees.

Ta on AS Audentese asutaja ja oli aastatel 1997-2002 juhatuse esimees. 1995-1997 oli Tea Varrak Fontese Koolituse AS juhatuse esimees ja 1992-1995 Mainori majanduskooli direktor, olles ka mõlema ettevõtte asutaja.

Tea Varrak on omandanud Tartu Ülikoolis ärijuhtimise magistrikraadi. Teda on autasustatud Presidendi Valgetähe III klassi teenetemärgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles