Nordica hakkab SASi heaks lendama

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica juhatuse esimehe Jaan Tamme sõnul on leping SASiga Eesti lennunduses ajalooline.
Nordica juhatuse esimehe Jaan Tamme sõnul on leping SASiga Eesti lennunduses ajalooline. Foto: Tairo Lutter

Nordica tütarfirmal Regional Jet õnnestus sõlmida kuue aasta pikkune leping Põhjamaade lennufirmaga SAS, kelle jaoks hakatakse lendama Kopenhaagenist väljuvatel lähiliinidel.

«See on meile väga suur asi. See on Nordica valitud äristrateegia järjekordne ja üks nähtavam töövõit,» ütles Regional Jeti juht Sven Kukemelk pärast lepingu sõlmimist. «Esiteks on see tohutu väljakutse. Oleme lennunduses väike ettevõte ja kui sedavõrd suur tegija nagu SAS meid usaldab, siis on see väga suur asi.»

Nordica jaoks ajalooline hankeleping tähendab seda, et Regional Jetil tuleb rentida neli ATR tüüpi propellerlennukit, mis tuleb omalt poolt täielikult mehitada nii pardameeskonna kui ka pilootidega. Nende lennukitega hakkab ettevõte teenindama SASi lähilende Kopenhaagenist näiteks Göteborgi ja Hannoveri, aga ka teistesse kohtadesse, olenevalt tellija soovidest. «See raadius on kuni 600 kilomeetrit,» lisas Kukemelk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles