Millised maakonnad valimisringkonnaks kokku, millised lahku?

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuuldavasti on valitsuskoalitsioon moodustanud mitteametliku töörühma, arutamaks vajadust ja võimalusi muuta riigikogu valimiste valimisringkondi.

See on üks töögruppidest, mida väga ametlikult ei ole olemas, aga sobivatele inimestele, kellele valimisringkondade teema oluline on, võib kasvõi peaminister raporteerida, et probleemiga tegeletakse.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Kristen Kanarik, kes kuuldavasti kuulub koos sotside endise peasekretäri Indrek Saarega samuti sellesse gruppi, väitis, et polnud kuulnud ei töögrupist ega sellest, et ta võiks ise sinna kuuluda.

Aga vähem kui aasta sotside peasekretärina töötanud Kanarik kinnitas valmisolekut valimisringkondade teemal aru pidada. «Mandaatide jaotus ringkondade vahel on suure erinevusega – kas see võiks olla ühtlustatud ja kas see tagaks selliselt põhiseaduslike väärtuste parema kaitse?» arutles noor poliitik siiski kohe, olles probleemiga kursis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles