Veebruaris vähenes Eestis mobiiltelefonide müük

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonid
Mobiiltelefonid Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel müüdi Eesti jaemüügis veebruarikuus 6,8 miljoni euro eest 24 700 mobiiltelefoni, mis on 13,6 protsenti vähem kui jaanuaris ja 2,6 protsenti vähem kui mullu samal perioodil.

Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul on veebruar mobiiltelefonide müügi poolest viimaste aastate kõige tagasihoidlikum ning sellel on mitu põhjust. «Eelmisel aastal soetas keskmiselt iga kolmas eestlane endale uue mobiiltelefoni. Kuna soetatavad telefonid on üha hinnalisemad ja vastupidavamad, siis ei kipu tarbija telefoni nii kiiresti välja vahetama. Lisaks on turul nutiküllastus, pakkumises on palju väga häid telefone, kuid mudelid ei eristu märkimisväärselt,» selgitas Seema.

Seema sõnul on inimesed praegu pigem Samsungi, Sony, Huawei ja Apple’i uute lipulaevade ootuses, mis on kuuldavasti tehniliselt väga uuenduslikud. «Eeldatavasti algab tänavune nutitelefonide õige müügihooaeg aprillis, kui poelettidele jõuavad esimesed uued tippmudelid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles