Lätist napsu toojad ostivad kliente sotsiaalmeedias

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud Eesti inimesed jätavad oma raha ilmselt Läti piiriäärsetesse viinapoodidesse.
Paljud Eesti inimesed jätavad oma raha ilmselt Läti piiriäärsetesse viinapoodidesse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lätti alkoholi järele sõidetakse aina rohkem ning üha sagedamini tuleb ette sedagi, et Eesti inimesed ostavad sealt alkoholi kaasa selleks, et seda kodumaal illegaalselt edasi müüa.

Läti maksumärkidega kaupa Eestis edasi müüa on ebaseaduslik, kuna eraisikutevahelise musta müügi pealt jäävad riigil maksud saamata. Edasimüüja võib silma jääda maksuametile.

Näiteks on Facebookis loodud avalik grupp nimega «Soodne alko Lätist – Alko1000, Mego, SuperAlko, AlkoShop». Kui suurem osa inimesi uurib teistelt grupiliikmetelt lihtsalt toodete hindu ja saadavust kauplustes, siis üks inimene on detsembris ka pakkunud, et võib kaasmaalastele midagi Valka Alko1000 kauplusest kaasa tuua ning igale tellimise peale toodud tootele lisanduks kaks eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles