Kuus saadikut kasutasid ära kogu kuluhüvitsise

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Savisaar, Yoko Alender, Raivo Aeg, Märt Sults, Olga Ivanova ja Einar Vallbaum.
Erki Savisaar, Yoko Alender, Raivo Aeg, Märt Sults, Olga Ivanova ja Einar Vallbaum. Foto: Postimees / montaaž

Riigikogu liikmete kuluhüvitisteks kulus eelmisel aastal rohkem kui miljon eurot, viimse sendini kasutasid 12 381-eurose hüvitise ära kuus saadikut.

Seaduse järgi hüvitatakse riigikogu liikmetele tööga seotud kulutused kuni 30 protsendi ulatuses lihtliikme palgast. Seega võisid saadikud eelmisel aastal kulude hüvitamiseks kasutada kuni 12 380,97 eurot. Hüvitise limiit oli väiksem riigikogust aasta jooksul lahkunutel, samuti neil, kes pääsesid parlamenti asendusliikmena, teistest hiljem.

Riigikogu kantselei eile avalikustatud andmetest selgub, et enim ehk keskmiselt 90,1 protsenti kogusummast kasutasid mullu ära Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) saadikud. Keskerakondlased kasutasid maksimumsummast ära 89,3, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liikmed 86,5, reformierakondlased 85,9 ja sotsiaaldemokraadid 78 protsenti. Kõige vähem ehk 47 protsenti lubatust kasutas ära Vabaerakonna fraktsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles