Vargad käisid, jälgi ei jäänud (3)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Gunko ja Dmitri Tkatšenko lukutöökojast leidis politsei rohkelt lahti võetud lukke, spetsiifilisi tööriistu ja mitmekümne fonoluku magnetvõtmed.
Aleksander Gunko ja Dmitri Tkatšenko lukutöökojast leidis politsei rohkelt lahti võetud lukke, spetsiifilisi tööriistu ja mitmekümne fonoluku magnetvõtmed. Foto: Politsei

Eelmisel aastal hakkas politseile järjest laekuma avaldusi, mis tundusid esmalt pehmelt öeldes kummalised. Nende kirjeldused kippusid olema järgmised: «Mulle tundub, et keegi on mu kodus vargil käinud. Väärtuslikud asjad on kadunud, aga sisse pole murtud.»

Kui tavainimesele võib selline kirjeldus naljakas või koguni ebaloogiline tunduda, siis politseil lõi see käima häirekella, et jälle on tegutsema hakanud ühed oma ala tõelised spetsialistid. Vargad, kes käivad võõrastes majapidamistes nii, et peale kadunud asjade ei jää sellest ühtegi märki.

Kui politseisse jõudis jälle sedasorti teade, sõitsid korrakaitsjad varguse kahtlusega korterisse kohale, aga ega sealt suurt midagi leida olnud. Kuna vargus oli aset leidnud juba paar päeva, nädal või isegi paar nädalat varem, olid peaaegu kõik varaste jäetud jäljed rikutud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles