Põgenike mured: pinged, isolatsioon, tegevusetus

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli rahvusvaheliste suhete dotsent Matthew Crandall on abiks pagulasperele, kes elab pealinnast väljas maakohas.
Tallinna Ülikooli rahvusvaheliste suhete dotsent Matthew Crandall on abiks pagulasperele, kes elab pealinnast väljas maakohas. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti on aastaga Euroopa rändekava järgi vastu võtnud 120 pagulast, kellest üks on ametlikult kodumaale tagasi läinud, kaks on vahi all ning mõned Euroopas reisil. Reisil – nii ütlevad sise- ja sotsiaalministeerium, sest põgenikel on õigus 90 päeva Eestist eemal viibida. Integratsiooniprojekt on suuresti ka vabatahtlike ja tugiisikute õlgadel, kes räägivad Postimehele perekondade muredest ja rõõmudest. 

Ameeriklane pursib süürlastega eesti keelt

Tallinna Ülikooli rahvusvaheliste suhete dotsent Matthew Crandall on Eestis elanud pea kümme aastat. Eesti keele sai ameeriklane selgeks enam-vähem kahe aastaga. «Viimased kolm aastat ei ole keel nii väga edasi arenenud, sest kodus räägin lastega inglise keeles, et nad seda õpiksid. Abikaasa räägib lastega eesti keeles,» ütles Crandall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles