Beljajeva andis suve eel tormihoiatuse

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Beljajeva.
Julia Beljajeva. Foto: FIE - International Fencing Federation / Augusto Bizzi

VEHKLEMINE. Eesti naiste epeevehklemine sai järjekordse medali võrra rikkamaks: Julia Beljajeva näitas teist MK-etappi järjest, et on suurepärases vormis. Ta tuli Budapesti MK-etapil pronksile, kusjuures poolfinaal oli kohtuniku apsaka tõttu väga segadusttekitav ja närvesööv.

Poolfinaalis kohtus Beljajeva korealanna Injeong Choiga ning et kolme perioodi järel oli seis 7:7 viigis, tuli lisaminut. Sellega oli palju segadust, sest kohtunik andis alguses lisaminuti, kus otsustanuks esimene torge ja aega ei pea lõpuni vehklema. Beljajeva sai seal justkui torke kirja, kuigi tegelikult torget polnud, viga oli andurites. Pärast pikka arutelu pandi hoopis uus minut käima ja nüüd tuli see lõpuni vehelda. Taas jupsis tehnika ning see kulutas kõvasti aega ja närve. Et Beljajeval oli prioriteet, andnuks viik võidu talle. Ent korealana oli lõpus kindlam ja võttis 13:10 võidu. Seega Beljajevale pronksmedal. Kullamatšis alistas itaallanna Rossella Fiamongo Choi 14:9.

«Julia vorm on suurepärane ja ta on veel noor ning arenemisvõimeline. Medal on käes ja see on hea,» ütles peatreener Kaido Kaaberma, kes polnud sellist kohtuniku apsakat varem näinud. «See oli kohtuniku ebakompetentsus. Raske öelda, kui palju selle nahka läks, aga Julia ei suutnud enam nii hästi keskenduda, ent sinnani oli ta ka selles matšis väga tubli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles