Pärnumaal põles klubihoone katus

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu päästjad.
Pärnu päästjad. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnumaal Kilingi-Nõmmel põles ööl vastu tänast kohaliku klubihoone katus, kustutustööde käigus sai kergemaid vigastusi üks päästja.

Häirekeskus sai põlengust Saarde vallas Kilingi-Nõmmel Pärnu tänaval teate kell 2.15. Päästjate saabudes põles katlamajaga kokku ehitatud Kilingi-Nõmme klubihoone katus 300 ruutmeetri ulatuses ning osa katlamaja seinast oli kokku varisenud.

Tulekahju kustutamiseks avasid päästjad kogu saali ulatuses katuse. Tuli saali ei jõudnud, kuid ruum sai veekahjustusi. Hoonest viidi välja helitehnika, toolid ja klaver. Tulest jäi puutumata fuajee katus.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais ütles, et põlengu kustutamisel sai viga üks päästja, kuid peale tervisekontrolli jätkas ta tööd.

Väljakutsele sõitsid Kilingi-Nõmme, Pärnu, Häädemeeste, Abja-Paluoja kutselised ning Tali ja Mõisaküla vabatahtlikud päästjad. Päästeameti teatel on põlengu tekkepõhjus selgitamisel. 

Kilingi-Nõmme klubi juhataja Piia Kajando ütles aga Pärnu Postimehele, et põleng sai alguse klubihoone katlamajast, kus lõhkes katel. Põlengus süttisid katlamajas olnud kütusemahutid ja tuli levis klubihoone katusele.

Kajando sõnul on klubi katus betoonist ja hoonete vahel on tuletõkkesein ning tuli klubimajja ei levinud. «Klubihoones on veekahjustused ja maja on suitsuhaisu täis,» ütles Kajando. Ta lisas, et klubi on kindlustatud.

Tulekahju lokaliseeriti kell 5.08 ja likvideeriti kell 6.38.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles