Riik ägab rämpskinnisvara all (6)

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majad Sompas Ida-Virumaal
Majad Sompas Ida-Virumaal Foto: Toomas Huik

Aasta algas rahandusministeeriumile halbade uudistega: Soome arendaja andis riigile kaks korrusmaja Läänemaal, Kohtla-Järve linn 30 korterit. Olla kinnisvaraomanik on iseenesest ju uhke ja hää, ainult et riigi kätte satub rämpskinnisvara, mille kulu ei soovinud eelmised omanikud enam kinni maksta.

«Inimesed surevad, pärijad loobuvad korterist ja need tulevad omavalitsusele,» rääkis Tiit Lillemets, kes on Kohtla-Järve linnapea abi Ahtme, Oru ja Viivikonna linnaosas.

Riigile antud korterite puhul on tegu üksikute elamispindadega, mis on eri linnaosades (Sompa, Oru, Ahtme, Kohtla-Järve) laiali. Nende ülalpidamine läks Kohtla-Järve linnale maksma üle 45 000 euro aastas. «Selle raha eest saaks linnas juba üht-teist ära teha,» tõdes Lillemets.

Linn on püüdnud kortereid müüa, kuid tulutult. «Varem ostid neid Venemaa elanikud, aga nüüd on seal kriis ja keegi ei osta,» tõdes linnapea abi.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles