EKRE jätkab jonni (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon esitas riigikogu juhatusele pöördumise, soovides, et see võtaks seisukoha vabariigi presidendi, Eesti Kohtunike Ühingu ja riigikohtu esimehe avalduste suhtes EKRE liikme Martin Helme sõnavõtu peale.

«Eelnimetatud ameti- ja eraisikud on sekkunud riigikogu rutiinsesse töösse, tuues ettekäändeks fraktsiooni esimehe Martin Helme sõnavõtu 20. märtsil riigikogu suures saalis,» põhjendas EKRE fraktsiooni aseesimees Henn Põlluaas pöördumist pressiteate vahendusel.

Tema sõnul ootab fraktsioon, et riigikogu juhatus võtaks presidendi ja riigikohtu esimehe «põhiseadust eiravate, võimude lahususe põhimõtet rikkuvate ning nende ametikohtadele sobimatute päevapoliitiliste avalduste suhtes selge ning parlamendi ja selle liikmete sõltumatust kinnitava seisukoha». Ühtlasi soovivad rahvuskonservatiivid riigikogu juhatuselt sellekohast avalikku pöördumist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles