Tornide väljakul asuv skulptuur «Eva» läheb restaureerimisele

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptuuri eemaldamine aluselt.
Skulptuuri eemaldamine aluselt. Foto: Raepress.

Tallinna Tornide väljakul olevat purskkaevu kaunistav skulptuur «Naine vaagnaga» ehk «Eva» läheb restaureerimisele.

Esmaspäeval asuti skulptor Juhan Raudsepa loodud pronkskuju eemaldama Nunne tänava äärse purskkaevu graniitsambalt, et viia see Restitutor OÜ meistrite kätte restaureerimisele, teatas Kesklinna valitsus.

«Kesklinna valitsusel on suur au anda oma panus ühe kauni kunstiteose uuestisündi,» ütles Kesklinna vanem Taavi Pukk. «Pärast restaureerimist hakkab «Naine vaagnaga» kahtlemata särama erilise pärlina Tallinnas viimastel aastatel uuendatud purskkaevude seas. Kesklinna valitsus püüab jõudumööda korrastada kõik meie hoolde usaldatud kunstiteosed, et need ka tulevikus kenad välja näeksid ning linlastele linnaruumis silmailu pakuksid,» ütles Pukk.

Kesklinna valitsus on koos linnaplaneerimise ameti muinsuskaitse osakonnaga korrastanud avalikus linnaruumis paiknevaid kunstimälestiseks tunnistatud skulptuure ka varasematel aastatel.

Mullu said iluravi mälestusmärk «Russalka» ja F. R. Kreutzwaldi monument Kadriorus. Restaureerimistöödega jätkatakse edaspidigi: Kadrioru pargi 300. juubelisünnipäevaks on plaanis korrastada seal paiknev skulptuur «Belvedere Apollo» koos postamendiga ja Lembitu pargis seisev skulptuur «Kolhoosineiu».

1936. aastal valminud skulptuuri on aja jooksul tekkinud praod ning korrastamist vajab ka kuju ümbritsev purskkaev. Tööd on kavas lõpetada 19. maiks, mil Tornide väljakul avatakse X rahvusvaheline lillefestival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles