Soome suusastaari uueks treeneriks sai väidetav «dopinguboss number üks»

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerttu Niskanen.
Kerttu Niskanen. Foto: Alexei Danichev/Sputnik/Scanpix

Soome üks paremaid naissuusatajaid Kerttu Niskanen teatas, et teda hakkab juhendama kogenud treener Pekka Vähäsöyrinki. 60-aastase treeneri mustade plekkidega palistatud minevik pahandas kõige enam Norra meediat, kes ei mõista, miks Niskanen seob end kahtlase kuulususega juhendajaga.

Norra väljaanne Dagbladet meenutas üheksa aasta tagust intervjuud, kus 2001. aasta Lahti MMil Soome koondist juhendanud Kari-Pekka Kyrö süüdistas oma eelkäijaks olnud Vähäsöyrinkit suurtes pattudes. Meenutuseks, pärast seda, kui trobikond soomlasi koduse MMi järel keelatud ainetega vahele jäi, sai Kyrö eluaegse spordis tegutsemise keelu. Sellest vabanes ta alles eelmisel aastal.

«Pekka Vähäsöyrinki oli dopinguboss number üks kuni selle hetkeni, kui ma 1998. aastal peatreeneriks sain. Pekka võttis mu siseringi ja viis mind dopinguasjadega kurssi,» ütles Kyrö 2008. aastal Ilta-Sanomate ajakirjale Plus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles