Männiste Perebänd läheb esimesele suvetuurile

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männiste Perebänd 2017. aasta märtsis.
Männiste Perebänd 2017. aasta märtsis. Foto: Eero Vabamägi

Mõne aasta taguses menusaates «Perepidu» tuntust ja tunnustust kogunud Männiste Perebänd läheb suvel esimesele tuurile. «Nad on ju nii populaarsed,» põhjendab kontserdikorraldaja Peeter Kaljuste, miks ta just selle trio «Soovikontserdi» kontserdisarja peaesinejaks valis.

Kui Männiste Perebänd Eesti Televisiooni koguperesaates «Perepidu» ilma tegi, oli kollektiiv juba pikalt tegutsenud ning nüüdseks tuleb aastaid kokku kümme. Kui pereisa Kaupo Männiste (52), endine miilits ja liikluspolitsei komissar, on endiselt täiskohaga ansambli liige ja -mänedžer, siis tütar Merit (20) ja poeg Märten (15) on mujalgi muljetavaldavaid muusikalisi edusamme teinud.

Muusika- ja teatriakadeemias koorijuhtimist õppiv Merit mängib endiselt – juba läheb vist kuues aasta – nimiosalist rahvusooperi Estonia muusikalis «Pipi Pikksukk» ning astub tänavusel noorte tantsupeol publiku ette ühe peaosalise Hämarikuna. Vend Märten saavutas ülemöödunud aasta «Laulukarusselli» telekonkursil grand prix’, tegi meeldejääva rolli nii nukuteatri «Kapten Granti lastes» kui ka Eesti Rahva Muuseumi avatseremoonial, ent õpib üllatusena Tallinna muusikakeskkoolis hoopis klassikalist kitarri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles